top of page

Къща за гости Милушеви

Ако търсите уют и топлина, прекрачете прага на къща "Милушеви", за да усетите прочутото родопско гостоприемство. Тук важи златното правило: "На гости си само първите 3 минути, докато си събуеш обувките!".  На ваше разположение са две родопски механи - едната с 16 места и камина, а другата с 12 места, в които сами можете да си приготвяте храната или да се оставите да бъдете поглезени от домакинята с разнообразни родопски специалитети и всякакви други вкусотии. 

По предварителна заявка предлагаме закуска, обяд и вечеря по меню или по ваше желание - сега е момента да хапнете това, за което в къщи никога нямате време да си го приготвите. Глезотийки като колаци, гевреци, пържени филийки, мекици, баница, палачинки и гофрети, или сърми, родопски клин, качамак, пататник ще ви бъдат сервирани на масата. А защо не да врътнете едно чеверме на поляната? И не на последно място екологично чистите домашно приготвени продукти - прясно и кисело мляко, кашкавал и овче брънза сирене, сладка от боровинки и малки горски ягодки. Ако сте тук през лятото може и сами да си приготвите няколко бурканчета за в къщи - на 100 - 200 м. от къщата е гората с вкусните горски плодове и гъби. 

На гостите предлагаме организирани пешеходни турове и екскурзии до различни места из региона, пълна информация за най-добрите възможности за ски-услугите - ски/сноуборд оборудване, професионални ски-учители. По желание е възможно организирането на транспорт до ски-пистите. 

Село Проглед разполага с 5 семейни къщи за гости с общ капацитет 50 легла. Така че настаняване на повече хора или големи групи и компании не е проблем. Не се чудете!

Заповядайте в с.Проглед и къща "Милушеви"!

Прогледски събор

Прогледчани обичат своето село - и Малки и Големи... Както казват младежите: "Най-якото село..." В края на месец юли в селото се провежда Събор - родова среща, когато от всички краища на света Прогледчани се завръщат в родното си място, за да се видят с приятели и роднини, да похапнат чеверме и да се развихрят на хорото на Тузлата...

Струва си да бъдеш гост в селото по време на събора... 

Параклис Свети Георги

 Параклисът Св. Георги е сбъдната мечта на домакина на къща Милушеви - Георги Милушев. С много труд и помощ от приятели след 2 години през 2010 беше издигнат на хълма Тузлата срещу селото. Сега това е място, където на Гергьовден се събират  много хора за курбана. Превърна се и в любимо място за разходки на хората от селото, както и на гостите.

Не пропускайте шанса да отдъхнете под сенките на дебелите ели, да се разходите по Прогледските ливади и да запалите една свещичка за здраве... 

bottom of page